Το γραφείο μελετών  Stavroula Pavlopoulou landscapes  που εδρεύει στη Αθήνα δραστηριοποιείται στην μελέτη και τον σχεδιασμό τοπίων, πάρκων, ιδιωτικών κήπων, και γενικότερα των εξωτερικών χώρων. Έχει ως σκοπό να διαμορφώσει και να δημιουργήσει μικρά ή μεγάλα τοπία, συνθέτοντας μια αρμονική εικόνα από φυτά, δομικά υλικά και λειτουργίες στον χώρο και όχι απλά μια συλλογή όλων αυτών.

Η Σταυρούλα Παυλοπούλου σπούδασε στο τμήμα Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου σε σχολή Γεωπονίας Τ.Ε., και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ''Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη γεωπληροφορική ''. Εργάστηκε σε γεωτεχνικές εταιρείες στο τμήμα του σχεδιασμού σε έργα πρασίνου, δημόσια και ιδιωτικά και ως συνεργάτης μελετητής σε γραφεία αρχιτεκτονικής τοπίου με κύριο αντικείμενο τις φυτοτεχνικές μελέτες και τις μελέτες αποκατάστασης τοπίων.

Οι δραστηριότητες της επεκτείνονται στον σχεδιασμό φύτευσης , στην σωστά σχεδιασμένη αυτόματη άρδευση και στον σχεδιασμό του ημερησίου και νυχτερινού φωτισμού σε ιδιωτικού χώρους όπως κατοικίες , ξενοδοχειακές μονάδες , επαγγελματικούς χώρους κ.α. καθώς και στην μελέτη - διαμόρφωση αποκατάστασης και αξιολόγησης του τοπίου.